Vloerverwarming

Steeds vaker wordt er door de consument gekozen voor vloerverwarming, hetzij als bijverwarming maar steeds meer als hoofdverwarming.

Het unieke is dat vloerverwarming toepasbaar is in de bestaande dekvloer! Dit is zeker niet verbazend, zeker gezien het grote aantal voordelen wat vloerverwarming met zich meebrengt: een betere warmteverdeling in uw woning, energiebesparing, een lagere luchtcirculatie (dus minder transport van stof) een grotere vrijheid van inrichting, en geen storende radiatoren, die het zicht op uw tuin verstoren.

In grote lijnen zijn er twee manieren om vloerverwarming aan te brengen: Indien u een huis heeft zonder een afwerkvloer, of een huis met een gesloopte zandcementvloer, kan er een vloerverwarming opgebeugeld worden. In dat geval zullen wij u adviseren om eerst de vloer te isoleren met isolatie folie,resp. insolatieplaat, daarop komt een wapeningsnet, dat enerzijds dient om de slangen aan te bevestigen en anderzijds ook als krimpwapening functioneert, tevens worden er langs de muren polyetheenstroken aangebracht welke de vloer de mogelijkheid geeft om te kunnen expanderen. Daarna wordt de tegel of natuursteenvloer aangebracht in de specie (zand/cement) of we brengen een zandcementvloer aan waarop de tegels verlijmd kunnen worden.

Als er een afwerkvloer aanwezig is, is het bovenstaande systeem uiteraard niet mogelijk, althans niet zonder hakken en breken, dankzij de laatste ontwikkelingen is het nu mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming, en uiteraard ook als bijverwarming, in de vloer te slijpen met behulp van diamant. Dankzij deze techniek, waarbij een komo goedgekeurde slang strak in de vloer wordt aangebracht, in een geslepen sleuf van exact 14 mm breed en 15 mm diep. Door deze minimale inslijpdiepte is de aanwezigheid van eventuele leidingen in de vloer meestal geen probleem. Door de toepassing van diamant is het ook mogelijk om in anhydrietdekvloeren, en zelfs in volledig uitgeharde zandcementvloeren van meer dan 10 jaar oud een vloerverwarming in te slijpen.